Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2008 00:01 - ЕВОЛЮЦИЯ или СЪТВОРЕНИЕ
Автор: cornflower Категория: Технологии   
Прочетен: 10991 Коментари: 18 Гласове:
2

Последна промяна: 21.04.2009 11:55


КАКВО КАЗВА НАУКАТА?

Това е заглавие на книгата на проф.д-р Д.СВИЛЕНОВ, доктор на биологическите науки, работил в Българска Академия на Науките в продължение на 36 години. Автор на множество публикации и книги в областта на медико-биологическите изследвания,
Инж. П.ЩУДЕР, дългогодишен ръководител на Reinhard 
/Швейцария/,
В.ГРАФ, гимназиален директор в Netphen /Германия/.
В книгата е използвана литература от професорите В.ГИТТ, 
Р.ЮНКЕР, З.ШЕРЕР, Х.РОРБАХ, Х.МОРИС, Б.ХОБРИНГ и мн. други.

Днес Еволюционната теория се преподава като наука, която формира мирогледа на цели поколения. В противоположност на нея Библейското учение за Сътворението се представя като легенда или средновековен ненаучен начин на мислене, който се поддържа само от религиозни и необразовани хора.
Задължени сме да отговорим за поколенията в светлината на науката кой е правилния мироглед и къде е истината.
Става дума за най-важния въпрос в живота на човека - въпросът за съществуването на Бога. От отговора на този въпрос се определя до голяма степен смисълът и целта на живота на човека.
Знае се, че погрешната информация води до тежки последствия. Това засяга всички сфери на живота, като особено показателни са в областта на политическите системи и идеологията. Понякога горчивите плодове на погрешната информация тровят обществата столетия и определят съдбата на милиони хора. Дали Еволюционната теория има право да претендира, че е носител на достоверна научна информация, след като в човешката история се наблюдават не малко негативни явления, плод на еволюционизма?
Темата "Еволюция и Сътворение" е важна както за религиозния човек, така и за атеистите. Християнинът трябва да знае в какво вярва и как да защитава своята вяра от погрешни учения и идеологии. Атеистът също трябва добре да познава фундамента, върху който изгражда живота си.
Изложението по темата "Еволюция и Сътворение - какво казва науката" на Свиленов - Щудер - Граф  може да бъде обобщено в следните два основни извода:
1. Еволюционната теория противоречи на науката и на човешката опитност.
По убедителен начин беше доказано, че Еволюционната теория както по времето на Дарвин преди 140 години, така и до днес не е могла да бъде научно доказана. Научните факти от последните няколко деситилетия в областта на молекулярната биология, генетиката, информатиката, физиката, геологията, астрономията и други НЕ потвърдиха учението за еволюционизма. Напротив, данните от тези науки противоречат на основните фактори на еволюционната теория, поради което тя през цялото това време няма научна достоверност и не отговаря на задължителните критерии за една научна теория. Ето защо такава теория, която противоречи не само на науката, но и на многовековната човешка опитност и елементарна логика, неизбежно трябва да се приеме на вяра.
Еволюционната теория няма смислен отговор на най-важните научни въпроси относно произхода на материята, възникването на живота и появата на човешкото съзнание. Законите на науката отричат Еволюционното учение за вечността на материята и способността й да се самоорганизира. За да се появи живот и да може той да се възпроизвежда, е необходима кодирана генетична информация. Еволюционното твърдение, че биологичната информация може да възникне от само себе си без интелигентен източник, абсолютно противоречи на законите на информатиката. Случайната поява на живота и неговото еволюиране противоречи на Втория закон на термодинамиката.
Много от твърденията на Еволюционната теория имат спекулативен и ненаучен характер. Учението на Еволюционната теория в областта на социалното и културно развитие на човека /език, семейство, религия, етика/ далеч не отговаря на действителността. Учението на Дарвин за естествения подбор и расите, както и фалшивият биогенетичен "закон" на Хекел, имаха и имат ужасяващи последствия в обществено-социалната и морално-етична сфера на човечеството. 
"Успехът" на Еволюционната теория не се дължи на нейната досотоверност, а на едностранна и некоректна образователна система, медийна манипулация, атеистичен начин на мислене, недостатъчно познаване на специализираната литература, както и на политически предписания. По този начин Еволюционната теория се превръща в един задължително наложен и добре функциониращ инструмент за атеистично възпитание на човека.
Все по-масово се появяват критични гласове срещу Еволюционната теория, но те биват съзнателно игнорирани и заглушавани, а чрез медиите - подигравани и омаловажавани.
Креационистичните центрове в много държави на света, както и огромната специализирана литература в подкрепа на Библейския модел на Сътворението, рано или късно ще допринесат за възтържествуване на истината по този важен за всеки човек въпрос.
2. Науката потвърждава Библейското учение за Сътворението.
Библейското учение за Сътворението се потвърждава по убедителен начин от всички области на съвременната наука, както и от реалностите на многовековната човешка опитност. Колкото повече науката напредва в своите изследвания, толкова по-ясно се очертават основните библейски концепции за творческото начало на Вселената. Принципите на Сътворението, описани в Библията, стоят много по-близо до научните факти, отколкото твърденията на Еволюционната теория, които изискват и много по-голяма вяра в сравнение с вярата в Библията. Ако се базираме на фактите на науката, произходът на живота и на човека може да се обясни много по-лесно със съществуването на Творец, вместо да се вярва, че животът е възникнал случайно и човекът е висше животно.
Според Библейското учение за Сътворението живот може да произлезе само от живот, интелигентност - от интелигентност, както и биологичната кодирана информация може да бъде плод единствено на свръхинтелигентен източник. Такава е твърдата позиция на науката. Така учи законът за причинно-следствените връзки. Това го изисква човешката логика.
НАУКАТА, ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ, ЕЛЕМЕНТАРНАТА ЛОГИКА И МНОГОВЕКОВНАТА ЧОВЕШКА ОПИТНОСТ СА НАЙ-МОЩНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДОСТОВЕРНОСТТА НА БИБЛЕЙСКАТА ИНФОРМАЦИЯ.
Всичко това ни задължава отново да цитираме един от най-известните съвременни учебници по биология: "КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ НА ЕВОЛЮЦИЯТА?" Защо еволюцията е довела до появата на човека, който притежава дух, т.е. има способността да мисли, има свободна воля и разумни действия?
Какво се крие зад израза "случайност" и как природните науки могат да го обяснят?
На такива въпроси Еволюционната теория няма отговор, нито пък това могат да направят природните науки.
Отговорът на тези въпроси се предоставя единствено на личната вяра на човека...Свободата на волята, същността и смисълът на битието са въпроси, на които биологията не може да отговори. Поради невъзможност да се премине тази граница, човек идва до мисълта на великия ГЬОТЕ: "Най-висшето щастие на мислещия човек е да изследва онова, което подлежи на изследване, а пред неизследваемото да благоговее смирено".
Особено впечатляващ е фактът, че редица представители на науката са дълбоко религиозни хора и показват уважение и благоговение към Библията: Бащата на атомната физика АЛБЕРТ АЙНЩАЙН, руският физиолог ИВАН ПАВЛОВ, създателят на квантовата теория МАКС ПЛАНК, най-видният авторитет в изследването на космическите лъчи РОБЕРТ МИЛИКАН, най-известният микробиолог ЛУИ ПАСТЬОР и много други учени. Всички те са имали дълбоката вяра в Твореца и са осъзнали обикновената истина, че науката е човешка дейност за изследване на Творението. Вярата и науката според създателите на човешкия прогрес са неделими и необходими страни на човешкото битие.

ДОСТОВЕРНОСТТА НА БИБЛИЯТА ОЗНАЧАВА, ЧЕ:

1. Информацията за Сътворението е истинска и заслужава пълно доверие.
2. Бог е Автор на цялата Библия. Тя дава вярната информация в духовно, нравствено-етично и научно отношение.
3. Има един Бог, Който е Творец на цялата Вселена, на живота и на човека.
4. Всеки човек може да потърси и намери Бога. Бог е познаваем.
5. Този Бог познава и обича всеки човек такъв, какъвто е.
6. Грехът разделя човека от Бога.
7. Бог прощава греховете на всеки човек, ако той се обърне към него за прошка.
8. Бог се открива на човеците в лицето на Исус Христос и единствено чрез Него може да се премахне разделението между Бога и човека. Библията показва пътя, по който това може да стане.
9. Животът на човека не завършва с неговата биологична смърт, но продължава в отвъдния, задгробен свят - или във вечно общение с Бога /рай/, или във вечна раздяла от Бога /ад/.
10. Човек след смъртта си трябва да даде отговор пред Бога за живота си.
11. Човек има правото сам да реши  дали да вярва в Бог или не. Такова решение е възможно само докато той е жив. След смъртта неговата съдба за вечността /вечен живот или вечна смърт/ не може да бъде променена.
12. Единствено ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА, придружена с добри дела, гарантира вечен живот /рай/ на човека.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cornflower - bogoizbrania
01.10.2008 08:26
Отскоро книгата "Еволюция или Сътворение - какво казва науката" на Свиленов - Щудер - Граф се разпространява безплатно във всички Православни храмове. Прилагам тук извадки от нея.
цитирай
2. glarus - Добро утро!
04.10.2008 10:54
Интересна книга, вероятно си я прочела, мисля, че няма абсолютно тотални атеисти, все нещо някъде в човека проговаря, но кой би могъл да изследва вярата или да я измери? Констатации много, посланията в библията са колкото отговор, толкова и загадка за човека, който така е програмиран, че трябва да знае още и още.
Ползотворен ден!
цитирай
3. cornflower - glarus
04.10.2008 11:04
Констатацията, мисля, е само една - нашето поколение е жертва на комунистическото възпитание.
Затова останахме слепи за Истината. И тя е в защита на Библейското учение за Сътворението. Тепърва трудовете по тази тема ще се увеличават. А ние трябва да преодолеем собственото си съпротивление, плод но грешно образование и да потърсим изход за спасението..
Благодаря ти!
цитирай
4. georgiev - Имам книгата на проф. д-р Д. Свил...
05.10.2008 09:40
Имам книгата на проф. д-р Д. Свиленов "Еволюция или Сътворение" и съм я чел. Изключително задълбочен анализ, и то от един голям биолог, който научно доказва, че произходът на човека е продукт на Сътворението. Напълно споделям позицията на проф. Свиленов. Не може човекът да произлезе от нищото, да се появи от само себе си. Животът е сътворен от Господ.
Лично аз не споделям еволюционната теория. Не може хората да са произлезли от маймуни. Тогава маймуните от какво са произлезли? И ако това беше вярно защо днес този процес на "еволюция" не съществува? Хубаво е тази книга да бъде прочетена от повече хора, защото наистина си заслужава.
цитирай
5. cornflower - georgiev
05.10.2008 12:58
Благодаря ти за отношението, Георгиев!
Крайно време е в Университетите да се застъпи изучаване на Библейската теория за Сътворението.
Защо нашата църква не прави нищо за въвеждане на Вероучението в училищата?
Аз се срамувам от състоянието на българското образование днес и съм сериозно разтревожена за бъдещето на нашите деца.
Бог да ни е на помощ, наистина...
цитирай
6. georgiev - Крайно време е в училищата да бъде ...
05.10.2008 15:46
Крайно време е в училищата да бъде въведено задължително изучаване на православно вероучение. В противен случай рискуваме още поколения българи да живеят в безверие. Лично аз възпитавам децата в ценностите на Православието и понякога ги водя с мен на църква.
цитирай
7. cornflower - НЕ ЕВОЛЮИРАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МОЗЪЦИ,
06.10.2008 09:03
за да се случи това скоро...По-лесно ще дресираш маймуна!
цитирай
8. cornflower - bogoizbrania
06.10.2008 09:07
Извинявам се за излетелите ви коментари - случва се понякога сами да се завръщат..
цитирай
9. анонимен - Според мене
11.10.2008 16:32
младото поколение няма НИКАКВО , ЛИПСВА МУ ИЗОБЩО ВЪЗПИТАНИЕ. Първите седем години ги нямат 90% от учениците, елате и вижте.... дори в столицата.
цитирай
10. cornflower - sekirata
11.10.2008 17:11
Мила Анита,
знаеш, че еволюционистите се интересуват единствено от това как да укрепват и удължават властта си, а не от съдбата на хората. Така проповядват измислени теории и учения, с цел масите да затъпеят до маймунско равнище, за да ги владеят. После ги нахранват с бира и кебапчета, навличат с фанелки "Ти си България" и eто ти електорат.
цитирай
11. watchtowerman - Църквата е
16.10.2008 14:21
конституционно отделена от държавата. Така да се каже Тя - Църквата, е извън държавата. Така, образованието остава ЕДИНСТВЕНО в ресора на държавата. Това е повторение на френската конституция от 1903г., с която и чрез която на Църквата й се забранява да се занимава с държавата. Това, какво ще става в държавата и с държавата започва да се определя само от от среди извън Църквата.
цитирай
12. cornflower - wachtowerman
16.10.2008 14:47
Това е ясно - разделяй и владей!
Но нали трябва са се търси общ път в името на човека. Какво още трябва да ни се случи като народ, за да се вразумим. Ето, турците не спят! Толкова ли е трудно да се промени конституцията, псевдодемократи!? В една Германия например Вероучението в училищата е задължително, според Вероизповеданието на всеки ученик.
цитирай
13. watchtowerman - Трябва непременно да
16.10.2008 16:36
си набавите, ако не сте, книжката от Ноам Чомски - "Медиите под контрол". В нея кратко, ясно и с примери е обяснено защо в демокрациите от съвременен тип са невъзможни явления като тези в Турция например.
Както виждате "катастрофираха" Йорк Хайдер тия дни, спечелил властта в Австрия ЧРЕЗ ДЕМОКРАТИЧНИ избори с 27% през 1999г., но баш демократите от Европа не одобриха този избор. И точно, когато политиците започнаха да говорят все по-открито за завръщане към държави от национален тип - заради хаоса, породен от глобалната държава на плячкосването, и когато Партията на Хайдер спечели 11% в изборите в Австрия в края на септемри т.г.
цитирай
14. cornflower - wachtowerman
16.10.2008 18:48
Благодаря ви. Ще потърся книгата. Глобализацията е друга тема. Но демокрация не значи анархия, нали? Не означава, че България трябва да бъде разграден двор за сектите и исляма, които сеят заблуда и смърт сред децата ни. Точно това става у нас сега. И Църквата мълчи - защото е отделена от държавата ли?
цитирай
15. watchtowerman - Максим
19.10.2008 07:52
на чии интереси е проводник? В годините на "новото" време да се е появил поне веднъж по ДЪРЖАВНАТА телевизия с послание към миряните си по обществено-значим проблем за да даде напътствие или да изрази мнение, становище на Църквата? След панахидата, която направи в "Света София" на Илия Павлов, беше "учтиво" поканен(изгонен) от храма, за да бъде извършен масонския ритуал по погребението на Павлов. При това положение се питам, на кого всъщност служи и принадлежи патриарха, след като няма власт над собствеността на Църкавата, що за Църква е тази, в чиито храм се извърва езически обряд, и що за реакция е липсата на реакция у служителите на тази Църква, паството й, по този, а и не само, случай? И много т.н. А както казва Чомски на Запад "медиите са под контрол", а у нас - всичко. Това, че говорим по блоговете не е изключение, защото, както казва Големия брат от "1984" на Оруел, на "пролите" им е дадена възможността да говорят свободно, защото всъщност те не казват НИЩО !!!
цитирай
16. cornflower - watchtowerman
19.10.2008 13:39
БОГ ЩЕ СЪДИ всички грешници без оглед на техния църковен сан и ранг в иерархията на обществото. Няма разумно мислещ, който да не си задава тези въпроси, както няма човек, който да не знае отговора. Това ненормално състояние на БПЦ не бива да определя отношението ни към Православието, както не бива да бъде повод за търсене на истината в безбройните гостоприемни секти.
Всеки отговаря сам за делата си директно пред Бога.
А ето и най-страшният цитат от книгата "1984" на Джордж Оруел: "....Властта се състои от причиняване на болка и унижение....Напредъкът на нашия свят ще е напредък към повече страдание. Цивилизациите от миналото твърдяха, че са основани на любов и справедливост. Нашата е основана на омраза. В нашия свят няма да има други чувства освен страх, ярост, тържество и самоунижение... Няма да има никаква преданост, освен предаността към партията. Няма да има никаква любов, освен любовта към Големия брат...Такъв свят строим, Уинстън ! Свят на победа след победа, тържество след тържество, и след тържеството - безкрайно изопване, изопване, изопване на нерва на властта. Както виждам, започваш да разбираш какъв ще бъде светът. Но ти не само ще го разбереш. Ти ще го приемеш, ще го приветстваш, ще станеш част от него."

Е, аз не мога да приема този свят!
цитирай
17. анонимен - Бог има
27.10.2008 17:19
и ще го има, независимо в каква форма ! Вярвам!
цитирай
18. cornflower - jupel
27.10.2008 17:35
Бог ни дава сетивата, пази ни и ни дава сили - без него сме мъртви в този свят!
Но не е дадено на всеки да говори с Бога...а ти определено си от избраните!
Радвай се!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cornflower
Категория: Изкуство
Прочетен: 1394915
Постинги: 158
Коментари: 2101
Гласове: 19757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031